dimarts, 21 de juny del 2011

El nostre lloc a l'Univers

Ahir vam fer la inauguració "oficial" del Sopars amb autoritats, empreses col·laboradores i tots els equips que hi treballen junt amb els seus responsables. Aquest dia també convidem als mitjans de comunicació i van pujar a l'Observatori uns 35 periodistes. Estem molt contents que ens acompanyin i, alguns d'ells, ja són habituals d'aquesta nit.

El conferenciant va ser l'Ignasi Ribas, investigador de l'Institut de Ciències de l'Espai, de l'Institut d'Estudis Espacials de Catalunya... i, si en voleu saber més, mireu-vos el seu historial al nostre web.  És impactant.

La xerrada va anar sobre "El nostre lloc a l'Univers".  Amb l'Ignasi, no solament aprens coses meravelloses, sinó que et fa encuriosir pels temes que explica i, com que ho fa tan planer, no et fa sentir com un perfecte ignorant,  que hauria d'haver estat més atent a classe quan era petit.

Quan va acabar la conferència, no paraven les preguntes: què és la matèria negra? què hi ha abans del big bang? ens pot caure un metorit gegant al cap? 

Fantàstic! Imagineu-vos que esteu mirant la tele i que, apretant el comandament, el senyor que parla es gira, us mira als ulls i li podeu fer preguntes. Ell, encantat de la vida, us contesta.  Us agradaria, oi? Doncs això és el que es pot fer en els Sopars. Preguntar als científics del més alt nivell,  sense por de no saber-ne prou. Està clar que els que anem a sopar a la terrassa de l'Observatori Fabra no sóm experts, però sí gent amb curiositat per saber.

A part dels periodistes, també ens va acompanyar el temps. No feia fred i teniem una brisa suau.  No sé quin sant devien cel·lebrar els barcelonins, perquè des de la terrassa  veiem focs artificials per la banda del Besós i Ciutat Vella.  Un espectacle afegit.

Van venir uns nens, acompanyats dels pares, que seguíen atentament la xerrada.  M'agrada pensar com des dels Sopars afavorim que els nois(*) pensin que hi ha més vocacions que la de futbolista o advocat.

(*) permeteu-me que no digui "nois i noies" ni "humans i humanes" perquè jo sóc d'una altra escola, menys políticament correcta, però que pretenia entendre'ns amb senzillesa.

http://comradioblocs.com/eureka/2011/06/18/comencen-els-sopars-amb-estrelles-a-lobservatori-fabra/

1 comentari:

Sopars amb Estrelles ha dit...

Cel.lebro la nova edició dels sopars amb estrelles. Una idea molt brillant (Francesc UPC)